De voordelen van een weddingplanner / ceremoniemeester

Waarom een weddingplanner of ceremoniemeester?

 

Ceremoniemeester:

YES! Jullie gaan trouwen en hebben uiteraard een bijzondere dag voor ogen. Alles moet goed zijn, het moet er mooi uit zien en iedereen moet kunnen genieten van jullie grote dag. Misschien houden jullie het liefst zelf de touwtjes in handen en regelen jullie veel zelf van tevoren. Helemaal super, want wat is er nou leuker dan je eigen bruiloft voorbereiden? Dan komt eindelijk de grote dag en gaat het grote genieten beginnen! Maar wie bewaakt jullie draaiboek, wie zorgt dat alles achter de schermen op rolletjes loopt? Ik hoor vaak (vooral op trouwbeurzen): 'dat doet mijn zus', of : 'mijn vriendin is onze ceremoniemeester'.

Het is echter best een intensieve taak: een ceremoniemeester krijgt vaak een groot deel van de dag niet mee, in ieder geval niet volledig. Of ze voelen de hele dag spanning, want het moet tenslotte wel goed gaan op de grote dag van je vriend/vriendin/broer/zus.

Met alle respect voor de organisatietalenten binnen jullie familie- of vriendenkring:

- Jullie vriend/vriendin/broer/zus vindt het ongetwijfeld een eer en ontzettend leuk om als ceremoniemeester op te treden op jullie grote dag, maar ze zijn ook daggast. In de praktijk blijkt dat deze combinatie vaak lastig is, een ceremoniemeester kan niet onbezorgd genieten als daggast.

- Er zijn veel kleine dingen waar jullie wellicht niet bij stilstaan. Professioneel ceremoniemeesters kennen het klappen van de zweep. Ze weten waar ze om moeten denken, waar ze op moeten letten. Ze laten daarnaast alles op tijd starten en op de juiste manier in elkaar overvloeien op de grote dag en ontfermen zich over de gasten en over jullie, zodat jullie met een gerust hart jullie grote dag optimaal kunnen beleven met jullie gasten.

- Een professioneel ceremoniemeester hoeft niet perse bij het gehele formele deel van de dag aanwezig te zijn. Als er tijdens de ceremonie een taartenmaakster opgevangen moet worden, of de koets moet weer op tijd klaar staan voor na de ceremonie om jullie weer te vervoeren naar de locatie om te toosten, of er moet nog iets klaargezet worden voor na de ceremonie, dan kan een professioneel ceremoniemeester dit prima tijdens de plechtigheid doen. 

- Mocht een leverancier onverhoopt uitvallen, dan kan een professioneel ceremoniemeester uit haar netwerk putten om snel een oplossing te bedenken, wij zijn ingesteld op eventuele calamiteiten.

- Een professioneel ceremoniemeester is onafhankelijk. Zakelijk en emotioneel gezien kan er wel eens een misverstand ontstaan, binnen de familie of wat dan ook. Ik kan goed jullie belangen behartigen en jullie wensen naleven, precies zoals het bij jullie past. 

- Schakelen: al er abrupt wijzigingen plaats moeten vinden door bijvoorbeeld leveranciers die onverwacht uitvallen, het weer toch tegenzit of onverwachte, gekke dingen ontstaan dan zijn wij er om alles in goede banen te leiden. Dit is ons vak en wij zorgen er met alle liefde voor dat alles goed loopt of als er iets aan de hand is goed wordt opgelost.

Tot zover het ceremoniemeesterschap.

Weddingplanner:

Een weddingplanner klinkt als een grote luxe en dat is het natuurlijk ook. Maar het is geen overbodige luxe als het gaat om je bruiloft. Het is voor iedereen weggelegd. Voor iedereen die zeker wil weten dat er goede leveranciers worden betrokken bij de bruiloft.
Voor iedereen die er zeker van wil zijn dat het draaiboek wordt nageleefd, dat er zal worden geschakeld waar nodig dat jullie trouwdag een dag wordt om nooit te vergeten!  

Een groot voordeel van een weddingplanner is dat er vaak prijsafspraken gemaakt kunnen worden waardoor de kosten van de weddingplanner veelal (deels) worden terugverdiend. Het is niet te zeggen dat prijsafspraken maken altijd lukt, maar een weddingplanner weet vaak wel waar eventuele ruimte is om te onderhandelen.

Uiteraard kiezen jullie zelf wie wordt betrokken bij jullie bruiloft. Wellicht zag je een steengoede band op een andere bruiloft en weet je zeker dat die ook bij jullie moet komen spelen. En halen jullie de verjaardagstaarten altijd al bij Bakkerij Z en willen jullie graag dat die ook jullie bruidstaart maakt. Prachtig. Laat je weddingplanner de puntjes op de i zetten met deze partijen, het scheelt jullie veel tijd. En voor andere leveranciers kunnen wij als weddingplanner tips aandragen. Wij leren jullie goed kennen gedurende het hele traject en kunnen wel inschatten welke partijen goed bij jullie zouden kunnen passen. 

Een weddingplanner 'kleurt' jullie dag als het ware helemaal in, van begin tot eind, helemaal naar jullie wensen en binnen jullie budget.

Schroom niet om informatie op te vragen over de mogelijkheden. Het inschakelen van een weddingplanner scheelt jullie veel tijd in de organisatie. Daarnaast scheelt het jullie vaak ook nog geld en, het allerbelangrijkste: je weet dat je een professioneel iemand aan je zij hebt die alles in het werk zal stellen om jullie optimaal te laten genieten van jullie wedding day!